Cum să alegi ochelari de soare: Găsește mărimea potrivită pentru fața ta!

Cum să alegi ochelari de soare: Găsește mărimea potrivită pentru fața ta!

Ochelarii de soare sunt esențiali pentru protejarea ochilor noștri, dar alegerea lor poate fi un proces solicitant deoarece trebuie să fie confortabili, să se potrivească bine pe fața noastră și să-și exprime stilul personal. Există multe opțiuni în ceea ce privește dimensiunile și ramele, iar adesea acest lucru face ca alegerea noastră să fie mai dificilă. Vă vom ajuta cu acest ghid să alegeți ochelarii de soare potriviți mult mai ușor!

Sfaturi pentru alegerea ochelarilor potriviți

  • Cea mai comună mărime pentru ochelarii de soare este Medie, deoarece se potrivește corespunzător pentru 90% din populație.
  • Lungimea lentilei este practic mărimea ochelarilor.
  • Lungimea totală a ramei (lungimea lentilei + lungimea podului nazal + lungimea lentilei) ar trebui să se potrivească cu lățimea feței tale (măsurată peste frunte).
  • Brațele ramei ar trebui să fie cât mai aliniate posibil cu lungimea feței tale. Brațele scurte și strânse ar putea face ca urechile să-ți iasă în evidență.
  • Sprâncenele (cel puțin o parte din ele) ar trebui să fie vizibile deasupra ramei.
  • Când porți ochelari, ochii tăi ar trebui să fie aliniați cu centrul lentilelor.
  • Rama ochelarilor nu ar trebui să se sprijine pe obraji. Încearcă să zâmbești, dacă obraji tăi ating rama, atunci ochelarii tăi sunt prea mari! Dacă ai obrajii sau pomeții mari, optează pentru ochelari mici.
  • Se recomandă ca ramele pe care le alegem să aibă o formă opusă formei feței noastre.
Cum să alegi ochelari de soare: Găsește mărimea potrivită pentru fața ta!

Cum să alegi mărimea potrivită a ochelarilor de soare

Să începem prin alegerea mărimii potrivite. Potrivirea corectă a ochelarilor de soare nu numai că este mai flatantă în aparență, dar este și mai confortabilă și va proteja mai bine ochii de soare. Înainte să analizăm 2 modalități ușoare pas cu pas pentru a găsi mărimea potrivită, să vedem ce înseamnă numerele din interiorul ramei ochelarilor de soare.

Ce înseamnă numerele din interiorul ramei ochelarilor de soare?

Dacă ai observat, există câteva numere în interiorul ramei ochelarilor de soare. Aceste numere se referă la lungimile lentilei, podului și brațului.


Cum să alegi ochelari de soare: Găsește mărimea potrivită pentru fața ta!
Cum să alegi ochelari de soare: Găsește mărimea potrivită pentru fața ta!
  • Lungimea lentilei: Lungimea lentilei este cel mai important element care vă va ajuta să alegeți mărimea potrivită.

    Sfat: Verificați tabelul de mărimi de mai jos și cum intervalul de lungimi corespunde mărimilor S, M și L.

  • Lungimea punții: Lungimea punții este distanța dintre cele două lentile și este un factor important în cât de confortabil se va potrivi rama pe nas și, în consecință, pe fața dumneavoastră. O lungime corectă a punții vă va oferi confort și stabilitate, deoarece ochelarii nu vor aluneca de pe față și nu se vor aburi.

    Sfat: Dacă începutul nasului dumneavoastră este la aceeași înălțime cu ochii sau sub aceștia, atunci căutați ochelari cu o lungime a punții de 16-18mm. Dacă începutul nasului dumneavoastră este deasupra înălțimii ochilor, atunci căutați o ramă cu o lungime a punții de 19-21mm. În orice caz, atunci când cumpărați ochelari cu o ramă groasă, ar trebui să căutați ochelari cu o lungime a punții cu 4mm mai mare.

  • Lungimea brațului: Lungimea brațului se referă la lungimea totală a brațelor ramei care trec în spatele urechilor și țin ochelarii pe față.


    Sfat:
    În funcție de forma feței dumneavoastră, evitați brațele mai mici, deoarece pot apăsa pe urechi și pot deveni foarte incomode după un anumit timp. De asemenea, evitați brațele foarte mari pentru fața dumneavoastră, deoarece rama nu va fi stabilă.

Marimi

Acum, sa vedem cat de usor este sa gasesti marimea potrivita cu 2 modalitati alternative. Pentru prima ai nevoie de un card de credit si pentru a doua de o pereche de ochelari de soare din colectia ta care se potrivesc bine.

1. Trucul cu cardul

Tot ce ai nevoie este un card de credit si un oglinda sau camera telefonului tau mobil.


Cum să alegi ochelari de soare: Găsește mărimea potrivită pentru fața ta!

Pasul 1: Ţinând cartela vertical, plasați marginea în mijlocul nasului (la începutul punții nasului sub sprânceană, astfel încât să nu acopere ochiul).

Pasul 2: Observați unde se termină cealaltă margine a cartelei și cât de mult iese în afară de ochi. Acum, sunteți pregătit să vă găsiți mărimea!

  • Mic (S): Marginea cartelei se extinde dincolo de sfârșitul ochiului.
  • Mediu (M): Marginea cartelei se termină la sfârșitul ochiului.
  • Mare (L): Marginea cartelei se termină înainte de sfârșitul ochiului.

2. Trucul cu perechea veche de ochelari

  • Lățimea lentilei (mărime): Luați o pereche de ochelari din colecția dumneavoastră pe care credeți că se potrivește perfect pe fața dumneavoastră. Căutați numerele din interiorul ramei și concentrați-vă mai întâi asupra celei mai importante, care este lățimea lentilei, pentru a găsi mărimea ramei.

  • Lățimea punții: Odată ce ați găsit mărimea ideală, este timpul să deveniți mai precis! Căutați numărul din interior care indică lungimea punții ramei.

  • Lungimea brațului: În cele din urmă, pentru confortul dumneavoastră și stabilitatea noilor ochelari, căutați în interiorul ramei numărul corespunzător lungimii brațului.

Verifică ghidul nostru despre stilul de rame care ți se potrivește ---> Ce ochelari de soare ți se potrivesc? Alege o ramă în funcție de forma feței tale!

Articole relevante

Primele ochelari de soare din istorie!
Ce ochelari de soare ți se potrivesc? Alege o ramă în funcție de forma feței tale
Cele mai populare tendințe în bijuteriile de primăvară
Am găsit ochelarii de soare viralizați purtați de toți Influencerii și alternativele mai accesibile din punct de vedere financiar
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile
Vezi toate categoriile